Babička Modríková si vnuka Martina veľmi chváli

20.01.2006 Celý región

Spišský Štiavnik 20. januára (TASR) - V byte na najvyššom poschodí jednej z troch bytoviek v Spišskom Štiavniku v okrese Poprad, kde je trvalo prihlásený Martin Farkaš, ktorý akoby zázrakom prežil pád lietadla, bola dnes ráno iba svokra.

S novinármi odmietla komunikovať. " Som ešte v nočnej košeli, celú noc som bola hore. Nebudem hovoriť, " zatvorila dvere a na ďalšie klopanie už nereagovala. Martin Farkaš sa do Spišského Štiavnika priženil z Popradu. Manželka Michaela študovala žurnalistiku a pracuje na Mestskom úrade vo Vysokých Tatrách. " S Martinom sa brali v júni 2004, deti zatiaľ nemajú. Miška je veľmi šikovná, robí aj v našej redakčnej rade.
Vydávame obecný spravodaj, " uviedla jedna z pracovníčok Obecného úradu v Spišskom Štiavniku Zuzana Lavriková. Dodala, že aj Martinov rodokmeň siaha do Spišského Štiavnika. Podnes tam býva jeho vyše 80-ročná babička Emília Modríková. Tá sa o nešťastí dozvedela dnes ráno od ďalšieho z vnukov. " Prišiel mi povedať, čo sa stalo, že len jeden sa zachránil. Len aby sa vyliečil, aj teraz som sa modlila... , " uviedla babička, ktorá žije sama v rodinnom domčeku, takže často jej chodia pomáhať deti a vnúčatá.
" Martin sem tiež chodieval. Je to veľmi dobrý chlapec. Dreva mi narúbal, vody nanosil... , " zaspomínala a vyložila na stôl rodinné fotografie. "Toto je zo svadby a toto z prísahy, " ukázala na fotografiu Martina vo vojenskej uniforme po boku s mamou a sestrou Dankou. "Mala som 11 detí, deväť ešte žije. Dcéra má dve - Martina a Danku. Modlím sa, aby prežil, " dodala babička.
 

Vyberte región